neděle 22. října 2006

Zu, bídíska, duby


autumn walk
Originally uploaded by Ondra_L.
Na víkend přijela kamarádka Zu - v Aeru běžel festival Film a architektura, který toužila navštívit. Abych tu její návštěvu trochu oživil, pozval jsem na sobotu večer hrstku přátel a připravil fondue. Inu, bylo to povedené. Jedlo se, pilo, kouřila se bídíska (a marně jsme se pokoušeli přijít na to, proč se jim tak divně říká), loupaly se pečené kaštany. Vůbec se nám nechtělo jít spát. A tak jsme hledali. V baru, co by se tak ještě dalo pít, v paměti, co by se tak dalo ještě zahrát a zazpívat. Pokud si dobře vzpomínám, úspěšně jsme to celé zakončili ve čtyři ráno.

Abych se vzpamatoval, dal jsem si v poledne, když už byli všichni pryč vanu a vyrazil na procházku - slunce svítilo, stromy byly probarvené.

Bloumal jsem podel Botiče a zjišťoval, jak se rozrůstá Zahradní Město. Cestou jsem potkal koně, pole, osamělý dub a spoustu poletujících pavučin. Lehce omámený tím, že ani ne sto metrů od panelové džungle je ještě pořád místo u potoka, kde jsou hodně staré stromy. To mi zůstalo i po zbytek dne. Fakt.

1 komentář:

  1. Anonymní29/4/08 22:16

    Bídíska marně sháním už čtvrt roku ... ale shánět je v kině mě nenapadlo.

    OK

    OdpovědětVymazat