pondělí 13. června 2011

Knihex


Erik Lukavský
Originally uploaded by lipár.
Náplavka u Rašínova nábřeží, neděle dopoledne. Je chladno a prší. První ročník knižního jarmarku menších nakladatelství Knihex nezačíná vůbec dobře. Krom několika postav choulících se pod ochranou prodejních stánků tu zatím není ani noha.

Během dvou hodin je ale všechno jinak.

Slunko vysvitlo, pražané doobědvali a přicházejí, činorodě přelétávají od jednoho stánku k druhému. Tu nakupují u Hostu novou Radku Denemarkovou, tu u Sýpky přibírají komiks, i v Dauphinu si hledají úlovek. Brněnský Mad Apple se snaží konkurovat nabídce Fra: proti žlutému cideru stojí bukanýrky, rum, sušené krevety a gazpacho (o robotickém papouškovi nemluvě). Najednou je zkrátka všechno o poznání veselejší a živější (snad až na několik uhynulých hlodavců v řece).

Jak proběhl večerní křest komiksu Chyba (který se po krátkém hovoru s autory netroufám označovat jako adaptaci knihy Marka Šindelky), bohužel nemohu říct, kvůli rodinným povinnostem jsem musel Knihex opustit už odpoledne. Co jsem mohl, zachytil jsem alespoň na fotografiích.

5 komentářů:

  1. V "přehledu akcí" máš Knihex napsaný na sobotu, takže jsem si výlet k Vltavě udělal hned dvakrát, ale nelitoval jsem ani jednoho.

    OdpovědětVymazat
  2. Ajaj, moc se omlouvám, zapomněl jsem to změnit. Aspoň že se líbilo i v sobotu :)

    Oni organizátoři s tím datem trošku mátli a já do přehledu psal hned první, které zveřejnili. Ve středu před Knihexem jsem pak přímo v redakci A2 dostal leták, kde bylo datum rukou opravené na dvanáctého :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ondrášku, asi jsem už starší osoba, ale tohle mrňavé písmo se mi faaaakt špatně luští. :(

    OdpovědětVymazat
  4. Starší osoba jsi asi tak podobně jako jsem starší osoba já, problém je jinde - některé prohlížeče tahle písma krásně vykreslují, jiné je rozčtverečkovávají a zhoršují čitelnost. Zjišťuji možnosti zlepšení.

    OdpovědětVymazat