sobota 19. ledna 2008

Větrák 2008

Jen předávám informace:
Literární přehlídka mladých autorů Větrák 2008 konaná pod záštitou nakladatelství Větrné mlýny

Po loňském prvním ročníku literární soutěže, původně přidruženém k brněnskému Majálesu, se otevírá ve spolupráci s nakladatelstvím Větrné mlýny druhý ročník festivalu literární tvorby mladých autorů, v upraveném formátu a jako zcela samostatná akce.

Větrák 2008 je jarní přehlídkou poezie a prózy mladých (18 – 26 let) českých a moravských autorů. Ze zaslaných prací vybere odborná porota šestici tvůrců pro každou kategorii, kteří se pak mimo jakékoliv pořadí v dubnu budou moci zúčastnit společného autorského čtení se známými českými básniky a prozaiky (Norbert Holub, Petr Hruška, Jiří Krchovský, Jitka Srbová, Jan Balabán, Věra Nosková). Program čtení, rozvrženého do dvou víkendových dnů, bude doplněn večerním hudebním programem a promítáním studentských filmů.

Z prací účastníků přehlídky bude připraven sborník, všechny došlé práce (i nevybrané) pak budou k dispozici v místě konání autorského čtení k nahlédnutí a jejich ozvěny se objeví ve sborníku.

Větrák 2008 je tak koncipován jako workshop, v němž mladí autoři budou mít možnost setkat se s reflexí výrazných osobností české literární scény, číst s nimi na jednom pódiu a mimoto získat i hmotné ceny za svoji účast (knihy atd.).

Detaily na webu Větráku 2008.

1 komentář: