pondělí 27. října 2008

Link: Swastika Eyes atd.

Rozum zůstává stát. Návrat do minulosti, regulace obsahu, vzhůru do mainstreamu. Odkaz vede na Prostitutes Corner, kde je záznam ze zasedání Rady ČRo. Patolízalství, zoufalost z existence alternativních kultur.
Děkuji panu řediteli za moudrá slova.
Update 27/10: Informace z facebookovské skupiny ANO rádiu Wave, ne Radě českého rozhalsu! říká:
SRAZ těch, kteří "nebudou budoucnost národa" u zadního vchodu ČESKÉHO ROZHLASU v Římské ulici.
Úterý 28.10. (zítra) v 17:00.

Na místě bude petice.

Bílá trika s sebou, přijdou i šablony a spreje.
Pro více detailů kontaktujte Mary Čtvery.
Update 29/10: Ze stránek Prostitutes:
KONCERT A NOVÁ PETICE

11. 11. se v pražském klubu Roxy uskuteční koncert "NEJSEM BUDOUCNOST NÁRODA"

Lineup a čas koncertu bude ještě upřesněn.

Protože naše projevy protestu měly do této chvíle spíše symbolický význam, připravujeme novou, jednotnou petici za odvolání Rady ČRo a programového ředitele ČRo Richarda Medka, která bude k dispozici poprvé právě na plánovaném koncertu. Zájemci o petiční archy o ně budou moci brzo požádat na vznikající stránce www.nejsembudoucnostnaroda.cz
Update 1/11: Co si myslet o radních po přečtení rozhovoru s předsedou Rady na Lidovkách? Že o své práci asi moc nepřemýšlejí, že jako jednotlivci nemají pevné názory. A že nemluví anglicky a neposlouchají rádio:
LN: Někteří se pozastavili nad tím, že Radiožurnál hraje mj. písně Daniela Landy a že i je někdo může chápat jako útok. Mají být také opatřeny vysvětlením?

Florian: Já písně Daniela Landy neznám, těmi jsme se nezabývali. Taková srovnání po mně nemůžete chtít. Nepovažuji se za hudebního experta, nikdy jsem tak nevystupoval.

2 komentáře:

  1. tak já konečně zjišťuju, jak to s tím rádiem je, a zírám. otřesný. nehorázný. zdá se mi, že ti lidi ztrácí kontakt s realitou. - je to jen taková drobnost, ale ohledně hudební dramaturgie jsem si vzpomněla na hudební dramaturgii radiožurnálu, která je už dlouhá léta naprosto odpudivá, nevkusná, příšerná - a zabývá se tím někdo? mění se něco? - občasným poslechem zjišťuju, že nic. - členové rady vystupují jako členové přehrávkové komise, jejich oponenti jsou trochu hysteričtí, ale zdá se mi, že na to skoro mají právo. janamat-

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyby nic jiného, touha těch lidí po omladině odchované středním proudem, je naprosto zvrhlá. I když přistoupíš na myšlenku, že alternativy jsou vždycky časem pohlceny středním proudem, platí pořád, že ho nějakým (byť drobným) způsobem pozmeňují. Střední proud je zlo pro masy, o tom žádná, ale bude tu vždycky. Alternativa je nezbytná, bez ní zamrzá vývoj.

    Loni jsem na jednom semináři slyšel, že normalizace (kultury, politiky, veřejného života) jako fenomén se cyklicky vrací. A že naše generace má pech, protože teď zrovna je zpátky. Bojím se, že to je pravda.

    OdpovědětVymazat