čtvrtek 1. února 2007

Křest Antologie Divokého vína 8. února

V návaznosti na dobrou zprávu, která mi od Ludvíka Hesse přišla před Vánoci, dorazila včera další. Cituji přímo z e-mailu:
Setkávám se v posledních dnech s náznaky informace, že kniha Antologie Divokého vína, již právě vydalo Nakladatelství Slovart a Národní knihovna ČR, souvisí s mými narozeninami, dokonce se uvádí, že 4. února bych se měl dožít šedesáti let. Je to mystifikace, proti níž se musím jednoznačně ohradit.

Pravdou je, že výše uvedenou výpravnou publikaci má Nakladatelství Slovart ode dneška na skladě a že její zaslání lze objednat na www.slovart.cz. Uměnímilovný čtenář ovšem musí počítat, že její cena činí 599 Kč. Může si být ale jist, že k této ceně nebude připočítáno balné ani poštovné, jak tomu obvykle bývá dobrým zvykem. Odměnou mu budou 2 kg křídového papíru potištěného oboustranně dvoubarevně, vše vázáno v černém plátně s ražbou a opatřeno přebalem. Moje vzpomínky na šedesátá léta jsou v knize ošperkovány básněmi, prózou, fotografiemi, grafikou a kresbami 212 autorů. Všechno to zabralo pouhých 496 stran formátu 200 x 275 mm. Samotnému se mi nechce věřit...

Knihu představíme veřejnosti ve čtvrtek 8. února v 17 hodin v prostorách Národní knihovny v Klementinu. Nezabloudíte, uvádět budou mladé básnířky n. b.

A nemyslete si, že jako občerstvení budou podávány sušenky a slané tyčinky. Nic takového! Přijďte nalačno a žízniví, jak žádá pozvánka.

A nepředstavujte si, že největším soustem pro fotografy bude, jak g. ř. Vlastimil Ježek polévá knihu. Nic takového! Čeká vás něco senzačního! Happening ve stylu šedesátých let!

A nejdůležitější nakonec. K zakoupení náramné knihy právě a jedině ten den postačí, budete-li v ruce žmoulat tři stokorunačky.

Váš

Ludvik Hess

Žádné komentáře:

Okomentovat