pátek 7. března 2008

Motýl, Tvar, Jareš: technická

Přiznám se, že nečtu pravidelně Tvar a Čmelákův svět (tedy jakýsi blog Petra Motýla) sleduji jen po očku přes RSS. Neznám proto detaily současné neshody Petra Motýla s Tvarem (Tři recenze na knihu Petra Hrbáče, Recenze a „recenze“, Poezie a současná recenzní rubrika časopisu Tvar názorně obrazem předvedeny, Ještě k recenzi Michala Jareše). Jen marně přemýšlím, proč záznamy na webu Čmelákův svět neumožňují čtenářům zanechat komentář. K čemu pak používat web?

3 komentáře:

  1. Anonymní10/3/08 08:15

    To, co Motýl napsal, není recenze, ale pamflet. Takže ona vědeckost, které se údajně Motýlovi nedostává, je pouze eufemismus, použitý k tomu, aby mu ve Tvaru nemuseli říct, že napsal slátaninu.

    OdpovědětVymazat
  2. A k čemu teda "používá web" Nehybnost, nemluvě o takových LtN, Tvaru nebo Dobré adrese? Blog nemusí být nutně dialog; o webu ani nemluvě.

    OdpovědětVymazat
  3. Jan Vaněk jr.: Uznávám, nikdo z nich nepojal web jako dialog, ani Kavárna na stránkách Hostu neumožňuje komentáře. Ale myslím si, že to je chyba, protože právě tím se web nebo blog liší od tisku. Pozdržená zpětná vazba sice může být nakonec promyšlenější a kultivovanější, ale okamžitá reakce má přece také svůj význam.

    OdpovědětVymazat