čtvrtek 30. srpna 2007

Knihovna

Knihovna je jiná. Ano, proměnila se od mojí poslední návštěvy, ale nezměnilo se nic na tom, že zůstává světem pro sebe. Venku, za velkými dveřemi pobíhám spolu se svými přáteli z práce do práce a z tramvaje do tramvaje, uvnitř mě knihovník u terminálu vítá nejistým úsměvem a svým profesionálně tlumeným "dobrýden", při kterém snímá z karty čárový kód.

Poezii smísili s beletrií. Asi jen čas ukáže, jestli to poezii prospěje ("Tak kdepak tu mají toho Škvoreckého? Jéje, Marie Šťastná, Akty? To zní zajímavě."), nebo ne ("Mondieu, kampak mi schovali Rimbauda? To já snad raději půjdu do kavárny a dám si absint.").

Cestou do oddělení časopisů jsem narazil na postmoderního multikulturního městského pseudobuddhistu, byl celý batikovaný, neměl vlasy, na krku velké dřevěné korále a po linoleu knihovny kráčel bosky. Knihovna.

Podzim je blízko.

2 komentáře:

  1. Anonymní3/9/07 13:11

    ahojne!!

    v knihovně jsem nebyl snad celý prázdniny (nakupování knih je bezva;)), tak mě to uplně rozhodilo? vážně smíchali beletrii s poezií? a proč něco takovýho?? no zítra to půjdu okouknout, jestli teda ten bacil hnusnej odleze pryč.

    teď si jdu lehnout a pak studovat současnou phoeziii thanks once more!

    OdpovědětVymazat
  2. jonáš: Na bacila pozor, taky cítím v krku škrábání a z nosu mi teče víc a víc.

    OdpovědětVymazat