úterý 5. června 2007

Oceán

(Učili nás ve škole, že lidé/firmy by měli pouštět na veřejnost potenciálně kontroverzní informace raději sami, než se tam dostanou v pozměněné podobě.)

Text k novém singlu Petra Koláře jsem napsal já. S Karlem Maříkem, který se podílí na vzniku jeho nové desky, se už znám delší dobu, iniciativa vzešla z jeho strany. Je to zajímavá zkušenost a možná budě těch textů více. Popový text vnímám jako žánr.

Update 14:38:
Corwex zmínil ukázku na idnesu. Ať víme, o čem je řeč - zde.

4 komentáře:

  1. Anonymní5/6/07 13:13

    ou jé:))
    oceán

    sak sa neni za co hanbit

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní5/6/07 13:53

    Doufám, že se neurazíš, ale ta krátká ukázka na iDnesu mě moc nepřesvědčila. Nevím ovšem, do jaké míry je to Kolářovou interpretací (z jeho projevu se osypávám).
    Jdu si to raděj odněkud odchytit celé, a rozhodně ti přeji práci na dalších "popinách". Jen bych byl nerad, kdyby byla nějak kompromisní a snažila se naplňovat šablony žánru.

    OdpovědětVymazat
  3. kalais: Přišlo mi fér přiznat se k tomu, protože je mi jasné, že ono to slučování vysokého a nízkého je vždycky trochu ožehavé. Jenže jako člověk, který je zároveň namočený do poezie i marketingu/reklamy/public relations , už si na to pomalu zvykám.

    corwex: Urážet se rozhodně nehodlám. Ale kompromis to je každopádně - beru to jako práci. To něco navíc, které v tom pro mě je, je zkušenost pasování slov na hudbu. A jak zjišťuji, není to vždycky úplně snadné vyhovět skladateli ("Tady to chce ještě slabiku.") i interpretovi ("Moc sykavek, to se špatně zpívá.").

    OdpovědětVymazat
  4. Teď už jen zbývá čekat, kdy se Ondra zapojí do showbizzu naplno a začne psát texty k novému muzikálu Michala Davida!

    OdpovědětVymazat