pondělí 17. července 2006

Gondry #2

Michel Gondry, jehož Eternal Sunshine of the Spotless Mind učaroval asi mnohým, má v kinech druhý celovečerák, tentokrát nejen ve vlastní režii ale i podle vlastního scénáře. The Science of Sleep. Trailerům se nedá věřit, mnohdy používají záběry, které ve filmech vůbec nejsou, často vyvolávají očekávání natolik přehnaná, hanba mluvit. Ale pokud se tomuhle traileru dá věřit aspoň trošku, bude Gondryho druhý velký film hodně velkou událostí.
Smutné samozřejmě je, a stalo se to už pravidlem, že přestože festivalová premiéra se už dávno konala (v únoru na Berlínském festivalu) a ta obyčejná se kvapem blíží, v českých kinech se má film objevit až na samém konci listopadu. Ale vem to čert, síť je velká, bit-torrent mocný.

Příběh snílka Stéphana, kterého hraje Gael García Bernal, a jeho sousedky Stéphanie se, zdá se, bude odehrávat na pomezí skutečnosti a snu, pravděpodobně s vydatnou dávkou postmoderní romantiky.

Myslím, že Terry Gilliam se může tiše usmívat, protože na okraji středního proudu má přinejmenším jednoho následovníka.

A ještě jedna věc. Tenhle film produkuje Warner Independent Pictures, tedy ta samá společnost, z jejíž náruče se nám dostalo takových krás jako je Before Sunset nebo A Scanner Darkly.

Žádné komentáře:

Okomentovat